14.8.15

Inspiraatio postaus:" Normaali" tunti

Moi! 

Koulu, arkipäivät, herätys aikaisin aamulla ähääh kaikki on alkanut. Yhdellä tavalla tämä on kamalaa koska en ole aamu ihminen. Ei minulla ole sillä tavalla vaikeaa nousta ylös aikaisin mutta jos saan valita niin kymmen aikaan herään. Mutta silti tämä on aika kivaa. Päivällä olen koulussa, koulun jälkeen läksyt, kokeet, kaikkea kivaa kavereiden kanssa.. Illalla syön ruokaa perheeni kanssa ja katson paljon esim. youtube videoita.

Mutta jojo. haluan aloittaa tämän postauksen joskus niin sanon vaan nopeasti että blogi on ollut pari päivää yksityinen mutta on taas julkinen. Mutta vaihdoin osoitteen: blueberryntalli.blogspot.fi 

Nyt kun koulut on alkanut ja on paljon tai vähän mutta silti jotain läksyjä ja kokeita ym. niin keppihevoset ainakin minun puoleta jää vähän sivulle koska en ehdi tehdä oikein muuta kun istua lukemassa läksyjä tai kokeisiin jos on semmonen päivä kun on paljon läksyjä tai vaikka englanninkoe. (Mutta jotkut ehkä ehtivät ratsastaa joka päivä vaikka on läksyjä ym. mutta tämä on niin kun minulla on.) Tämä postaus on enemmän sille joka haluaa mutta ei ehkä ehdi ratsastamaan. Jos et vaikka tiedä mitä tekisit kun ratsastat ja et ehdi oikein miettiä sitä kun haluat vaan nopeasti ulos ratsastamaan ja sen jälkeen heti takaisin läksyjen tekoon. Minulla on joskus sama ongelma ja siksi teen tämän postauksen. Vaikka tämä on hyvä jollekin teille, niin minäkin ajattelin käyttää tätä "ohejtta" jos mulla on kiire kokeiden kanssa mutta haluan ehtiä ratsastamaan.

Tämä on vaan "normaali" tunti. Mutta jos haluatte niin voin tehdä myös koulu, este, maasto, leikki tunti ohjeen. Sano mielellään jos haluat jotkut niistä. Ja vielä yksi asia ennen kun aloitan niin tämä on vaan ohje, et travi käyttää tätä jos et halua, valitset sen itse. Ja kaikki ratsastavat omalla tavallaan mutta tämä on esimerkki miten voisi mennä. Toivottavasti postaus on teidän mielestä kiinnostava!

Menin Azterixen kanssa vaan kaulanarulla joku päivä, meni ihan hyvin. 

"Normaali"tunti (perustunti):  
Voit itse miettiä kuinka paljon aikaa sinulla on. Itse menisin ehkä 15-20 minuttia. 


  1. Ensin valitset hevosen ja sille sopivat suitset. Itse suosittelen perus suitset riippuu hevosesta, mutta jotkut turparemmitömät tai vaikka vaan naruriimulla/kaulanarulla. Ei koulu suitsilla. 
  2. Ensin otat kunnon alkukäynit, 2-3 kentän ympäri. Minulle alkukäynit ovat tärekät, minulle ja hevoselle. Mutta valitset itse jos menet.  
  3. Kun olet kävellyt rennot alkukäynit voit ottaa vähän lyhemmät ohjat ja tehdä pysähdyksia, voltteja, pääty-ympyröitä ym. Mutta silti niin että hevonen menee rennosti ja kuuntelee hyvin sinun apuja.
  4. Kun käynissä menee hyvin niin voit ottaa ravia. Tee myös ravissa voltteja, pääty-ympyröitä ja pysyhdyksiä. Katso että sinulla on tarpeeksi lyhyet ohjat, askeleet jollain tavalla ok mutta myös että hevonen taas menee rennosti. Voit myös kokeilla ottaa pari askelta käyntiä, pari askelta ravia, pysähdys, ravia, kaksi askelta käyntiä jne. ja katsoa miten hevonen reagoi ja kuinka nopeasti reagoi.
  5. Kun ravissa menee niin hyvin kun tänään voi mennä niin nosta laukka. Laukassa voit myös tehdä voltteja, pysähdyksiä ja pääty-ympyröitä. Pääty-ympyröillä voit keskittyä askeliin ja itse tykkään paljon työskennellä pääty-ympyröillä. Jos haluat voit lisätä jotain puomia kentälle ja mennä laukkapuomia ja ravissa ravipuomia. Mutta katso että myös laukassa hevonen menee rennosti. 
  6. Lopuksi voit ottaa vielä vähän ravia ja tehdä pari volttia jne. Mene loppuravit ja anna hevosen mennä todella rennosti ja ei niin lyhyillä ohjilla. 
  7. Ota käyntiä ja mene loppukäynit. Anna pitkät ohjat ja mene reipasta käyntiä. Pysähdy kentän keskellä ja anna isot taputukset. 
  8. Sitten voit harjata hevosen mutta jos sinulla on kiire niin voit vaan laittaa hevosen tarhaan tai talliin ja laittaa suitset omalle paikalle. 
#tb


Tämä oli minun "normaali" tunti ohje. Niin kun sanoin niin tämä oli vaan esimerkki ja inspiraatiota sinulle jos haluat ratsastaa mutta sinulla on kiire ja et oikein tiedä mitä tekisit. Toivottavasti postaus oli teidän mielestä kiva ja muista sanoa jos haluat enemmän tällaisia postauksia! <--

Heippahei! <3 //Immali

Ps. Olisiko muuten kiva jos pitäisin esim. näyttelyn? Olisiko innostuneita? Mielipiteitä alas :) 




4 kommenttia:

  1. Ihana postaus, ja täällä eräs hullu huitoo tassuillaan ja karjuu näyttelyn puolesta. Elikkä olisin kiinnostunut : ))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isot kiitokset! <3 Hahah, hyvä tietää! Luulen että pidän näyttelyn :))

      Poista
  2. Olen kiinnostunut. :)

    VastaaPoista